Möller Bil bygger ny multianläggning

En anläggning för morgondagens bilar

Ett jätteprojekt på nära 19 000 kvadratmeter håller på att ta form i Fyrislund, Uppsala. När nu bygglovet – som XYZDP utformat – blivit godkänt kan Möller-gruppen äntligen sätta spaden i marken och förverkliga sina nya lokaler.

Möller Bil Uppsala har vuxit ur sina lokaler efter flera år av stark försäljningsuppgång. Nu storsatsar man och flyttar in samtliga märken under ett och samma tak. Det innebär att Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA och Volkswagen Transportbilar kommer att finnas på den nya adressen. Dessutom flyttar företagets svenska huvudkontor till Fyrislund.

– Anläggningen kommer att vara uppdelad på tre hus och innehålla många olika delar, förutom vanlig försäljning och service kommer det bland annat att finnas en väldigt stor verkstad med kapacitet att laga lack- och plåtskador, en ny restaurangverksamhet, och försäljning av begagnade bilar, berättar Julia Melin, projektansvarig på XYZDP.

XYZDP har gjort bygglovet och tagit fram layout, koncept och planering för hela projektet. Under hela processen har man haft en nära dialog med Möller Bil.

– Vi har gått igenom varje rum med beställaren och har gjort ett program med tillhörande ritningar, berättar Julia Melin.

XYZDPs fortlöpande roll är bland annat att granska projektet så att konceptet följs samt beställa alla skyltar för exteriör och interiör exponering. Man ansvarar också för kontakten med inredningsleverantörer.

Det är också extra roligt att man i anläggningen satsar mycket på att utveckla och möta morgondagens bilar som drivs av el.

–  Möller-gruppen tänker mycket på el och är både duktiga och noga med det. De är en av få bilhandlare i Sverige som satsar så mycket på det, berättar Julia Melin

2020-01-09

Möller Bil, Uppsala

Beställare: Möller Bil

Plats: Fyrislund, Uppsala

Tjänster: Försäljning av personbilar, transportbilar, begagnat, verkstad, lack och plåt, restaurang, huvudkontor

Projektyta: 18 900 m²

Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin