Toppmodern anläggning invigd – Norges största bilhall

Byggd enligt Mercedes-Benz banbrytande koncept MAR2020

Strax öster om Oslo inviger nu en av Norges största bil- och importbilhandlare, Bertel O. Steen-koncernen, en helt ny toppmodern anläggning. XYZDP är glada över att kunna bidra med ett banbrytande koncept.

– När vi kom in hade man redan projekterat upp huset och gjort ett skal, så vi kom in i elfte timmen, säger Julia Melin, projekteringsansvarig på XYZDP.

Eftersom Mercedes-Benz nya koncept, MAR2020, är så integrerat i själva bygget är det viktigt att komma in tidigt i processen för att säkerställa att man får den slutprodukt man önskar.

XYZDP står för detaljritningar av konceptet och har ett nära samarbete med inredningsleverantören Senab tillsammans med byggarna på plats. Mycket handlar om att se till så att ritningarna följs noggrant så att allt stämmer i slutändan.

– Allting är skräddarsytt, säger Julia Melin.

Det handlar bland annat om digitala skärmar och ny teknologi som finns för att skapa en annorlunda upplevelsearena.

Den nya bilanläggningen i Lörenskog öster om Oslo invigs 15-16 januari 2020 och består av nära 8 000 kvadratmeter med bland annat sälj- och kontorslokaler. Därtill kommer toppmoderna verkstäder, genomtänkta kundmottagningar med kafé och ett eget leveranscenter för nya bilar där kunden ska få en alldeles speciell upplevelse vid överlämnandet av en ny bil. I konceptet ryms också självbetjäning i samband med verkstadsbesöket, vilket innebär att tjänsten är tillgänglig under hela dygnet, alla dagar i veckan. Totalt täcker området cirka 50 000 kvadratmeter.

Bertel O. Steen-koncernen är en av Norges största bil- och importbilhandlare, med bilmärken som Mercedes-Benz, Kia, Peugeot och Citroen i portföljen. Dessutom har koncernen storskalig verksamhet inom bilfinansiering, verkstad och fastigheter.

MAR2020 är Mercedes-Benz nya koncept som sedan 2018 börjat rullas ut över hela världen. Som enda utbildade arkitektkontor på konceptet i Skandinavien driver XYZDP projektimplementering av MAR2020 på flera platser i både Sverige, Danmark och Norge. Bilhallen i Lörenskog är en av platserna.

14 januari, 2020

Exteriöra bilder: DARK Arkitekter

Mercedes-Benz, Lörenskog

Beställare: Bertel O. Steen, Lørenskog

Plats: Lörenskog

Tjänster: Försäljning av personbilar, transportbilar, begagnat, verkstad och service, kafé

Färdigställt: Januari, 2020

Projektyta: 8 000 m²

Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin