Invigning av Skandinaviens största Audi Center - Grand opening i Kista

Audi har tillsammans med Din Bil öppnat ett av Skandinaviens modernaste och största Audi Center i Kista. I linje med märkets nya strategi ”Consistently customer” sätts Audi-kunden i centrum i den nya anläggningen. Med en digital Customer Private Lounge, flexibla arbetsplatser och stora utställningsytor är Audi Center Kista optimerat för framtiden..

Audi Center Kista i norra Stockholm är byggt för att befintliga och potentiella kunder skall erbjudas en helhetsupplevelse av märket. I den nya anläggningen ryms ett av de största digitala visningsrummen i Skandinavien, möjlighet att ladda elbilar och en s.k. Customer Private Lounge där kunden kan uppleva den skräddarsydda drömbilen i verklighetsnära 360° vy.

Hildegard Wortmann, Försäljnings- och Marknadsdirektör i AUDI AG:s ledningsgrupp var på plats och invigde anläggningen officiellt:

– Våra återförsäljare är och förblir ryggraden i vår affär. Speciellt med tanke på all ny teknik är våra återförsäljare centrala i kontakten med kunderna. Med moderna Audi Centers som vårt senaste i Kista, satsar vi tillsammans med våra partners på framtidsområden som elektrifiering och digitalisering och gör det till en upplevelse för våra kunder.

Tillsammans med Jens Wetterfors, VD för Din Bil Sverige och Johannes Sieberer, från Porsche Holding GmbH invigde Wortmann den nya 6,500 kvadratmeter stora byggnaden i hjärtat av Stockholms it-distrikt. Din Bil Sverige, som ägs av Porsche Holding GmbH, driver Audi Center Kista. Personalen, som flyttar från den gamla anläggningen vid Järva Krog, får en helt ny arbetsmiljö med ljusa rum, moderna arbetsplatser och en verkstad som är topputrustad med senaste teknik och vadar dagsljus. Hela byggnaden är planerad för framtiden. 2020 räknar Audi Center Kista med att leverera ca 1400 nya bilar.

Sverige rankas som en av de ledande marknaderna för elbilar i Europa och är därför en viktig marknad för elbilen Audi e-tron. Närmare 500 bilar har redan levererats i Sverige och fram till 2025 räknar Audi med att lansera 20 helt eldrivna modeller. Audi Center Kista är därför planerad för ökad nybilsförsäljning av elbilar. Besökare kan ladda sina bilar utanför anläggningen och det finns även laddningskapacitet för upp till 800 ampere.

Diego Ramos, chef för Audi Sverige, var på plats vid invigningen:

– Vi är glada över att vi äntligen får en egen premiumanläggning i Kista och ser fram emot att välkomna alla Audi-kunder i norra Stockholm. Vårt modellprogram växer, inte minst med många elbilar de kommande åren, och vi har redan idag det yngsta modellprogrammet i premiumsegmentet. Audi satsar för framtiden och i år har vi öppnat ytterligare tre helt nya anläggningar – Bilmetro i Gävle, Toveks Bil i Skövde och Möller Bil i norra Göteborg. Det visar på en styrka och stark tro på framtiden hos våra återförsäljare.

XYZDP har stått för layout och design baserat på Audi Brand Architecture Terminal Concept.

2019-10-08

Audi Center Kista

Beställare: Din Bil

Tjänster: Fullserviceanläggning med försäljning samt service och reparation av personbilar

Projektyta: 6.000 kvm

Färdigställt: Invigning september 2019

Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin